Konya’daki Uluslararası Öğrenciler Ramazan’da da yalnız bırakılmadı

19/05/2021 | Yorumlar : 0

Konya’daki uluslararası öğrencilere 375 bin TL değerinde yardım

 

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği bu Ramazan’da da öğrencileri yalnız bırakmadı. Ramazan ayı boyunca Konya’daki 314 öğrenci evi ziyaret edilerek 375 bin değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırıldı.

 

375 BİN DEĞERİNDE YARDIM ULAŞTIRILDI

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, “Konya’da okuyan uluslararası öğrencilerin üniversite hayatı boyunca ülkelerinden geldikten sonra mezun oluncaya kadar ulaşım, barınma, temel ihtiyaçlar, eğitim, organizasyon, geziler, rehberlik faaliyetleri başta olmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Tabii pandemi nedeniyle öğrencilerimizin ihtiyaçları bir kat daha arttı. Öğrencilerimize bu süreçte de STK ve hayırseverlerimiz ile birlikte sahip çıktık. Ramazan ayı boyunca uluslararası öğrencilerimizin kapılarını çalarak hazırlamış olduğumuz gıda paketlerini ulaştırdık. Temel gıda maddeleri, et, nakdi yardım, alışveriş çeklerinin yer aldığı 375 bin TL değerindeki yardımı kardeşlerimize ulaştırdık. Bu çalışmalarımızda bize destek veren derneğimizin bağışçılarına, İHH Konya Şubesi, Türk Kızılayı Konya, Selçuklu, ve Karatay Şubeleri, Dosteli Derneği, Ribat Eğitim Vakfı, Enderun Eğitim Vakfı yönetici, çalışanları, gönüllüleri ve bağışçılarına teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Ramazan’da olduğu gibi bundan sonra da uluslararası öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam edecek inşaallah.” dedi.

“ÜLKEMİZİN DÜNYAYA TANITILMASI VE DEĞERLERİMİZİN YAŞATILMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYORLAR.”

“Ümmet bilincinin yerleşmesi ve kendi kültürümüzün yayılması noktasında uluslararası öğrencilerimizin önemli bir rolü var.” diyen Başkan Arslan, “Biz öğrencilerimize rehberlik, eğitim, barınma, ikamet başta olmak üzere çeşitli konularda çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan yararlanan öğrencilerimiz ülkelerine gittiklerinde ülkemizin fahri elçileri olarak çalışmalar yapıyor. Ülkemizin dünyaya tanıtılması ve değerlerimizin yaşatılmasında önemli rol oynuyorlar. En önemlisi de ümmete yararlı çalışmalar yapıyor. Bu nedenle her zaman mazlumun yanında yer alan ve desteklerini esirgemeyen misafirperver Konya halkını uluslararası öğrencilerimize her zamankinden fazla sahip çıkmaya ve destek vermeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Yeni Yorum Ekle

Düşünceleriniz bizim için çok değerli...

Hizmetlerimizle ilgili önerilerinizi ve sorunlarınızı bize bildirebilirsiniz...

Top